Megmutatjuk, hogy hol és mennyiért kaphatod meg a keresett könyvet.

Határtalan Lakoma

Legközelebbi ingyenes személyes átvételi pont
1 ajánlat
kern
1 400 Ft
tovább a boltba

Részletek a könyvből

4 '
Elkészítés:
A füstölt sonkát ] napon keresztül hideg vízben áztatjük. Közvetlenül a főzés megkezdése előtt a
zöldségeket és a gombát megtisztítjük, vékony hasábokra szeleteljük, a petrezselyemlevelet finomra
metéljük. A vöröshagymát megtisztitjük, és apró kockákra vágjuk. A vöröskáposztát apróra daraboljük. A
sonkáröl leöntjük az áztatőlevet és 3 liter friss vízben nagy lángon feltesszük főni. Forrást követően kis
lángon addig főzzük, amíg a villa hegyét könnyen bele tudjuk számi a húsba. A főzőléből kivesszük, majd
nagyon éles késsel a rostjaira merőlegesen kockákra vagdaljuk. (Azért van szükség nagyon éles késre,
mert a meleg sonkát igen nehéz szeletelni. ) A sonkalébe beletesszük a megtisztított és vékony hasábokra
vagdalt zöldségeket, a vöröskápösztát, a hagymát és a gombát, 20 percig fed ő alatt pároljuk, majd
hozzátesszük a sonka-kockákat és továbbfőzzük. A lisztet simára keverjük a borral, a tejföllel és a
tejszínnel, beleszörjuk a finomra metélt petrezselyemzöldet és a forrásban lévő levest behabarjük vele.
Tálaláskor a levest natúr, frissen reszelt tonnára szedjük ki, így az étel különlegesen pikáns ízű lesz.
60
" l
, _
- . ' -.
Gomba/Val tzúltlútt _
gombafejek E,, ! '
zuJ/dswes rizzsel , " ' -
Elkészítés: " '- - _' — ,
Megtisztítjuk a gombafejeket és leválasztjük a kalapjukat a szárükröl, mert a szárból készül a töltelék.
3 tojást kemény re főzünk és kihűlés után apró darabokra vágjuk. A gombaszárakat és a fokhagymát
felaprítjuk, a petrezselyemlevelet finomra metéljük, a zsernléket vizbe áztatjuk A sárgarépát kockákra
vágjuk, a brokkolifejek 4-6 részre bontjuk szét. A zsemléketjo'l kinyomkodjuk és egy keverőtálba tesszük.
A feldarabolt főtt tojásokat a felaprított petrezselyemmel, a fokhagymával, a nyers tojásokkal, a sóval, a
borssal és az ételízesítővel összedolgozzük, majd a kinyomkodott zsemlékhez keverjük. Hozzáadjük az
apróra vágott gombaszárakat is és sűrű masszát keverünk belőle, majd az így kapott tölteléket a
gombafejekbe töltjük. Ezután a töltött gombafejeket óvatosan bepanírozzuk úgy, hogy beleforgatjük a
lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába, majd forró olajban pirosra sütjük valamennyit. A rizst egy
evőkanál olajon megpiritjük, majd felöntjük a vízzel, melyen ] evőkanál söt tettünk. A zöldségeket rövid
ideig pároljuk, majd összekeverjük a főtt rizzsel és a frissen Kirántott gombafejekkel tálaljuk.
6 1
, , , . . " f
Elkesmtesz zdo: 50 perc
Hozzávalók 4 személyre:
] kg csiperkegomba
(lehetőleg nagy kalapú)
5 db tojás _ .
5 db szikkadt zsemle
] csokor petrezselyerrdevél .
] teáskanál ső x-
] kávéskanál őrölt feketebors * !
] evőkanál ételizesítő ,
3 gerezd fokhagyma ' _
emlaj a sütéshez .
Panírozáshoz: % (
30 dkg finomliszt '
4 tojás
40 dkg zsemlemorzsa
Körethez:
] kg rizs
2 liter víz
] evőkanál ső
60 dkg zöldborsó
2 db sárgarépa
] fej brokkoli
62
Nam ram/i tlü/tlüli kus/paszta Banga" cimü/n v ken Wawel

Hasonló cimű könyvek

Bangó Margit további könyvei