Megmutatjuk, hogy hol és mennyiért kaphatod meg a keresett könyvet.
Pálinkafőzés

Pálinkafőzés

A gyümölcspálinka hagyományos magyar ital, igazi hungarikum. Szakszerű előállításának ismereteit állították össze könyvükben e mű szerzői. Először is bemutatják a gyümölcspálinkák alapanyagait, majd a technológiai eljárás egyes elemeit veszik sorra. Ezen belül foglalkoznak a lepárlással és a hagyományos kisüsti pálinkafőzéssel. A következő fejezet a minőségi követelményeket, vizsgálati módszereket írja le. A napjainkban különösen aktuális és főként a borászatokat érintő fejezet a bor és a borászati termékek feldolgozásával foglalkozik. Ugyancsak kiemelkedően fontosak a jogi szabályozásról, a jövedéki és a vállalkozói ismeretekről szóló fejezetek.

Mutasd tovább

Legközelebbi ingyenes személyes átvételi pont
1 ajánlat
booker
3 120 Ft
tovább a boltba

Részletek a könyvből

minősítésének elsajátitása / Szerk. Panyik Gáborné. ," Bp. : Budapesti Corvinus Egy. Elelmiszertud.
Kar : Mezőgazda K. , 2006. - 92 p. : ill. ; 24 cm. - (Élelmiszer-biztonsag és —minöség felnött fokon.
Sorozat a felnőttképzéshez) ISBN 963-286-310-0
Tk 12857 Panyik Gáborné - Béli Géza
A gyümölcspálinka gyártása : Jövedéki ismeretek CD melléklettel/ Panyik Gáborné, Béli Géza. —
Bp. : FVM VKSZI , 2008. - [l 17] p. : ill., szines ; 24 cm - A könyvhöz CD tartozik,jelzete: CD
45/330 ISBN 978-963-9675-38-4
- Cikkek
Y 466 ALMÁSI Ferenc
Együttműködés gyümölcs- és mezőgazdasági szesztőzdék létesítésére.

: Szcszipar. — 38. 1990. 4. 152-153.p.
Y 466 BERECZ Béla
A hazai csereszabatos tipusú szeszfözdék kifejlesztésének fontossága és torgalmazásának
lehetőségei. : Szeszipar. - 38. 1990. 4. 151-152.p.
Y 446 KOVÁCS Imre
Energiatakarékos szesztinomitás Rosenlew desztilláló berendezéssel.
: Szcszipar. — 38. 1990. 2. 71-73.p.
Y 466 MAKAl Dezsö
A szesztőzdei berendezésekre vonatkozó előirások. : Szeszipar. - 38. 1990. 4. 154—162.p.
Y 2815 SOLTÉSZ Jolán
Leállított szeszfozdék. Tőbb lesz a kisüsti? : Számadás. - 3. 1991. 42. 8.p.
Z 47 VlNlCZAl Sándor
Hajősi józanság. : Magyar Mezőgazdaság. - 46. 1991. 31. 7.p. (pálinkafőzés, vállalkozás)
8
--- A pálinka/őző technológiája, lepárláx ---
Y 446 BALÁZS Géza
A szeszes lepárlás etnologiai párhuzamai. : Szeszipar. - 40. 1992. 3. 95—97.p.
Y 446 TAKÁCS István
Gondolatok Gyöngyös ipari fejlődéséhez és - ezen belül - a kisüsti pálinkafőzés rézből készült
eszkőzeinek gyártástörténetéhez. : Szeszipar. — 41. 1993. 4. 150-153.p.b:153.p.
Y 4699 OROSZNÉ PREKOP Erzsébet
Nyolc évtized a szesziparban. Gyümölcslevek, pálinkák, egzotikus likőrök.
: Piac. - 7. 1995.12.8.p.
Y 446 VARGA László
Javaslat új tipusú gyümőlcspálinka főző -tinomito berendezés bevezetésére.
: Szcszipar. — 44. 1996. l. 12-14.p.
Z 47 KERESZTES Pál
Az üst kincse. : Magyar Mezőgazdaság. - 53. 1998. 50. lép. (szeszfőzde)
Y 446 MADARÁSZ Györgyné
Tanulmányi kirándulás a Zwack Unicurn Rt. Kecskeméti gyümölcspálinka -főzde üzemébe.
: Szcszipar. — 46. 1998. 3/4. 2l.p.
z 55 SZÁSZ József, v.
Kinai kisüsti magyar módra. Pálinkafőzdék Távol-Keletre. : Szabad Föld. - 55. 1999. 43. 6.p.
(technologiaexport)
Y 5080 PANYIK Gáborné
Fözőrnesterek titkai. : Bor és Piac. - 2005. 5. 1/2. 42.p. (pálinkafőzés, érlelés)
Y 4952 LEVlCZKYNÉ POBI Mária
A szesztőzdék üzemeltetőinek. : Ostermelő. - 2006. 10. l. 45—4ó.p.
Y 231 PÁNDI Ferenc ,
A pálinkagyártás kömyezetvédelmi vetületei. : Elelmezési Ipar. - 2006. 60. 4. 102-104.p.b:101.p.
Y 2873 VAJNA Tamás
Otthoni párlatkészités buktatőkkal. Hig a leve. : Heti Világgazdaság. — 2011. 33. l. 44-45.p.
9
Pálinkakereskedelem, j ogi szabályozások, eredetvédelem
(Tárgyszavak: pálinkakereskedelem, jövedéki adó, pálinkafogyasztás, marketing, hungarikum,
eredetvédelem)
- Könyvek

Békési Zoltán - Pándi Ferenc: további könyvei