Könyv Életmód, egészség Egészséges táplálkozás, diétáskönyvek konyhaművészet, szakácsművészet konyhaművészet szakácsművészet Gasztronómia
ISBN: 9789631362237
Dale Pinnock, az ismert angol gyógyszakács és táplálkozástudományi szakértő eredeti módon vizsgálja a kapcsolatot a konyha és az egészség között. Könyvében külön fejezetet szentel az alapvető élelmiszerek, a zöldségek, gyümölcsök, húsok, tejtermékek, fűszerek összetételének, és az emberi szervezet működésére gyakorolt hatásának, külön fejezetet pedig az étkezéssel, étrenddel befolyásolható vagy gyógyítható betegségek bemutatásának. Könnyen áttekinthető, lexikonszerűen használható ismertetéseihez különleges receptek sokasága társul, melyek összetételüknél fogva jótékony hatással lehetnek a beteg, legyengült, fáradt szervezetre. A szerző vallja, hogy a gondosan és tudatosan megtervezett étrenddel sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért. Receptjei a szó egészségügyi és gasztronómiai értelmében is gyógyító hatásúak.
Írd be a könyv címét vagy szerzőjét a keresőmezőbe, és nem csak saját adatbázisunkban, hanem számos további könyvesbolt és antikvárium kínálatában azonnal megkeressük neked!